Att hålla sig sysselsatt

När man får jobbiga besked är det rätt skönt att hålla sig sysselsatt. Därför var det rätt skönt att jobba idag. Glada, fantastiska barn, som kräver mer eller mindre uppmärksamhet.

Nu är det annorlunda. Klockan är åtta. Grabben sover (efter många om och men) och min underbara make är på egna äventyr ikväll. Glad för hans skull, roliga saker behövs emellanåt.

Tyvärr tycker jag det är jobbigt. För en vecka sen hade egentiden varit guld. Nu är det mest påfrestande för psyket. Det är skillnad på hur man känner och upplever ensamhet före respektive efter sorgliga besked.

Ikväll är första gången på länge som jag känner att ensamhet är en utmaning. En rätt jobbig utmaning. Tankarna flyger gärna iväg i både sunda och osunda tankebanor. Försöker styra tankarna lite och tänka logiskt, för att de inte ska få härja helt fritt. Men det är svårt. Allt är så obegripligt, overkligt. Hur ska det någonsin gå att förstå?!

Dag 028 & Post 030 av #Blogg100

Publicerat i Livet. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

2 Responses to Att hålla sig sysselsatt

  1. malin säger:

    Stora varma kramar till dig!!! <3

  2. malin säger:

    … föresten, hur tungt det än känns att sitta ”ensam” så som du beskriver, så är det nuet som bearbetar sorg och dylikt. Hur skönt det än är att hålla sig sysselsatt så är det ju tyvärr så att sorgen kommer ikapp och alla känslor som hör därtill och trycka undan och hålla igång för att slippa tänka och känna är sällan ett fungerande koncept…. ”passa på” att minnas ikväll, låt det sjunka in (om det nu är möjligt), njut av minnena du har… Det är okej att bli ledsen, arg och förbannad. Finns här vet du <3

Kommentera

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.