Linedutt Webshop

Linedutt? Vad sjutton är det?
Så kanske du tänker. Och då ska jag berätta för dig hur allting började.

”Jag köpte en symaskin. Sen var jag fast.”

Det är i och för sig sant, men historien om Linedutt börjar tidigare än så. Ett av mina stora intressen i livet har alltid varit att illustrera, även om det gått upp och ner i perioder. Under 2010 började jag teckna små egna figurer, som jag kallade för ”linedutter” Jag hade planer på att trycka upp bland annat födelsedagskort och bestämde mig för att kalla verksamheten för Linedutt. Men tankarna svalnade och projektet hamnade på is när jag blev gravid och väntade mitt första barn.

Istället köpte jag min livs första symaskin. Jag upptäckte snabbt hur mycket jag uppskattade känslan av sömnad. Samma njutning som att rita. Att få skapa med händerna och se hur saker växer fram. Det är snart drygt sex år sedan och intresset har bara vuxit. Sen ett par år tillbaka har även en overlockmaskin flyttat in i min ateljé (min hörna av vardagsrummet…)

Jag började sy barnkläder och ville gärna sätta någon form av märkeslapp på plaggen. Jag lät Linedutt ”återuppstå” som som mitt alldeles egna, privata klädmärke.

Tanken är att webshopen inledningsvis ska innehålla illustrationer i form av tavlor/planscher och kort för olika tillfällen. Förhoppningsvis kan den sedan växa med tiden och även innehålla barnkläder. Men, ett steg i taget.